COBIT 5 Foundation Exam Question and Answers PDF on Framework Introduction: Download free printable and editable PDF. Best practice test and study guide for ISACA 5 COBIT Foundation Exam 2020.

COBIT 5 Foundation Exam Question and Answers
| Test Name | COBIT 5 Foundation Exam |
| Official Authority | ISACA |
| Test Category | COBIT 5 Practice Test |
| Question Type | Sample Multiple Question |
| Available Printable PDF | YES (Download link is given below) |
| Total Question (MCQs) | 10 |
| Available of Answers | YES |
| Topics covered | Framework Introduction |
COBIT 5 Sample Question Answers on Framework Introduction
| 1. COBIT 5 Framework comes under which of the following category? | |
| ๐ A. Governance | ๐ B. IT Service Management |
| ๐ C. Architectures | ๐ D. HR Management |
Description Download COBIT 2019 Framework Governance and Management Objectives Res Eng 1118 Comments. The tools support COBIT ยฎ Assessor Guide: Using COBIT ยฎ 5 and COBIT ยฎ Self-assessment Guide: Using COBIT ยฎ 5 and include mappings to: -Business goals -IT goals An assessment training and certification programme scheme is currently being explored for COBIT 5 to be established in the future.The full details of the COBIT assessment programme. Sim card puk code hack.
Answer: Governance
| 2. COBIT framework is based on which of the following principles | |
| ๐ A. Integrator Framework | ๐ B. Stakeholder Value-driven |
| ๐ C. Business and Context Focus | ๐ D. Enabler Based |
| ๐ E. Governance and Management | ๐ F. All of them |

Answer: F. All of them
| 3. By creating a _______ the COBIT framework that can assist the enterprise to the Governance of Enterprise IT? | |
| ๐ A. Ensure Resource Optimization | ๐ B. Holistic Approach |
| ๐ C. Managing Information | ๐ D. Managing IT Operations |
Answer: B Holistic Approach
| 4. Which of the following different frameworks ntegrateted with COBIT 5 to provide guidance and assistance to enterprises. | |
| ๐ A. ITAF & BMIS | ๐ B. Val IT |
| ๐ C. Risk IT | ๐ D. All of them |
BMIS: Business Model for Information Security
ITAF: IT Assurance Framework
Cobit 5 Framework Pdf Free Version
Answer: D. All of them
| 5. Enterprises exist to create value for their stakeholders, what is the meaning of โvalue creationโ | |
| ๐ A. Benefits Realisiation | ๐ B. Resource optimisation |
| ๐ C. Risk optimisation | ๐ D. All of them |
Answer: D. All of them
| 6. According to the COBIT 5 Framework โBusiness and Context Focusโ means | |
| ๐ A. Focussing on enterprise goals and objectives | ๐ B. Focussing on enterprise resources |
| ๐ C. Focussing on enterprise governance | ๐ D. All of them |
Answer: A. Focussing on enterprise goals and objectives
| 7. According to the governance roles, activities and relationships its defines | |
| ๐ A. who is involved in governance | ๐ B. how they are involved |
| ๐ C. what they do | ๐ D. all of them |
Answer: D
| 8. Governance Enablers of an enterprise is connected with which of the of the following aspects? | |
| ๐ A. Benefits Realisiation | ๐ B. Value of an enterprise |
| ๐ C. Stakeholder | ๐ D. Resource Management |
Answer: D. Resource Management
| 9. In COBIT 5 (Roles, Activities and Relationship), what are the โclear differentiation is madeโ between | |
| ๐ A. Governance and Management activities | ๐ B. Governance Enablers and Scope |
| ๐ C. Tangible and intangible asset | ๐ D. Enterprise principles and structure |
Answer:A. Governance and Management activities
| 10. Which item describes a key component of a Governance System? | |
| ๐ A. Identifying responsibilities for governance | ๐ B. Ensuring compliance with regulations |
| ๐ C. Setting the Governance Framework | ๐ D. all of them |
Answer: C Setting the Governance Framework
Cobit It Governance Framework

Download COBIT 5 Foundation Exam Question Answers PDF

Cobit 5 Framework Pdf Free Downloads
| Document Type | Download Link |
| Free Editable Doc File | |
| Free Printable PDF File |